babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Legyünk fittek anyaként is

2020-03-03

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Egy napon eldöntöttem, hogy az élet megpróbáltatásaival máshogy, tudatosabban, erősebb idegrendszerrel kell szembenéznem. Anyaként nem tehetem meg, hogy csak úgy kiborulok, mivel az, hogy én hogy érzem magam, a kislányomra is kihat. Sokáig kerestem a megoldást. Akkor találtam rá a Gyerünk, anyukám! csapatára.

Már az is megnyugtatott, hogy a problémámmal nem vagyok egyedül. Az anyukák közül nagyon sokan érzik úgy, hogy a stresszt, a mindennapi élet kanyarait lelkileg is nehezebben veszik, mert a testük-lelkük fáradt, és hiába óriási szeretet-akkumulátor a gyerek, az energiáinkat bizony kimeríti. Na és persze ott az állandó időhiány. A sportoláshoz többnyire ki kell mozdulni, el kell jutni egy edzőterembe, vagy futni, biciklizni a szabadba… úgy éreztem, ez nálam teljesíthetetlen. Barangoltam az oldalon és nagyon tetszett, hogy sokféle, kifejezetten családos nőknek szánt mozgásformából választhatok.

Végül a 8 hetes JógaStart Program mellett döntöttem. Először is azért, mert mint a gyerunkanyukam.hu-n minden, ez is online oktatással megoldható, másrészt intuícióból. Tudtam, hogy a jóga stresszoldó mozgásforma, hogy több ezer éves múltja van, de azt soha nem gondoltam, hogy közöm lesz hozzá. Sportolni szeretek, de hogy lótuszülésben ücsörögjek, meditálgassak egy gyerek mellett, ugyan már! De gondoltam, egy próbát megér. Ami azóta történt, az életem egyik legnagyobb utazása. Heti háromszor egy órában szinte az összes határomat átléptem. Úgy is mondhatnám, a testem intelligensebb lett. Mindezt úgy, hogy át sem kellett lépnem a lakásunk küszöbét.

Lassan és észrevétlenül ez a hatalmas változás az életem minden területére beszivárgott. Önmagam jobb verziójává kezdtem alakulni. Jobban eszem, alszom, szebb lett az alakom (igen, ez is számít), megtanultam a türelmet, ami nem tartozott az erényeim közé, pedig anyukaként ez gyakorlatilag a túlélésünk záloga. Elfogadtam a határaimat, a csalódásokat, mertem egyre önazonosabb döntéseket hozni. Mivel egy online közösség része lettem, ahol sok-sok sorstárammal együtt, csapatban éltük át a mozgás örömét, a világom is jobban kinyílt. Jó dolog tartozni valahova akkor is, ha a családom a legfontosabb érzelmi védőhálóm.

Szóval a Gyerünk, anyukám!-nak köszönhetően rátaláltam egy igazi varázslatra. Soha nem voltam gyenge, de most, egy év elteltével úgy érzem, egy valóban erős nő futkos a kislánya után, vezeti a vállalkozását, és rángatja el a családját egy hosszabb, hétvégi biciklitúrára.

Ajánló

Szakíts időt a feltöltődésre!
Ne hagyd abba az edzést.
Mikor lehet elkezdeni?